MODELLEN

De diversiteit aan modellen is erg groot.

Bent u enkel liefhebber, en bent u op zoek naar een eenvoudige, no-nonsense ballon om op die mooie dagen een vaart te maken met familie en vrienden?

Bent u liefhebber èn voert u van tijd tot tijd wat commerciële vaarten uit?

Of bent u een ‘operator’, die een ballon nodig heeft om zijn boterham mee te verdienen?

Cameron Balloons biedt de perfecte oplossing voor elke behoefte!


Skyhopper

De ultrakleine ballon, die erg weinig weegt en ideaal is om mee te nemen voor een ballonvakantie op een buitenlands evenement.  Onder de skyhopper hangt een eenvoudig, mooi en heel veilig ‘stoeltje’.

De Skyhopper is verkrijgbaar in 2 volumes (700m³ en 900m³).

Prijsvoorbeeld: een nieuwe complete startklare Skyhopper (vlak 16-baans-omhulsel met scoop + onderstel met gasfles en brander) heb je al vanaf ongeveer 14.000€ ex btw.

Skyhopper - Cameron Balloons 
[ vergroot ]
Skyhopper - Cameron Balloons
[ vergroot ]

 

Racer

Met de ‘racer’ bouwt Cameron Balloons een zeer efficiënte 24-baans druppelvormige ballon, die specifiek bedoeld is voor competitiepiloten.  De Racer is beschikbaar in 2 volumes (1.700m³ en 2.000m³), en kan optioneel oa uitgerust worden met Kevlar-loadtapes om gewicht te besparen.

Prijsvoorbeeld: een nieuwe complete startklare Racer (vlak 24-baans-omhulsel met scoop + onderstel met gasflessen en brander) heb je al vanaf ongeveer 24.000€ ex btw.

 Racer - Cameron Balloons
[vergroot]

Concept

De ‘Concept’ biedt perfect antwoord op de vraag van louter recreatieve ballonvaarders, om een eenvoudige, mooi gevormde, goedkope en toch nieuwe ballon te kunnen kopen. 

Het geheim van de Concept ligt ‘m in de vorm van de panelen; die worden zo gesneden dat er maar een minimaal verlies van stof is bij de produktie.  En toch kan je er qua kleurpatronen alle kanten mee uit!

De Concept heeft standaard iets minder nomex onderaan, en het scoop bestaat uit 2 delen nylon (zijkanten en een deel nomex (midden).

Speciaal voor gebruik onder de Concept-ballonnen, bouwt Cameron Balloons ook een reeks ‘eenvoudige’ manden.  Deze zijn even sterk en even veilig, maar gewoon minder ‘ingewikkeld’.

De Concept is verkrijgbaar in 4 volumes (1.700m³ tot 2.550m³).

Prijsvoorbeeld: een nieuwe complete startklare Concept (vlak 12-baans-omhulsel met scoop + onderstel met gasflessen en brander) heb je al vanaf ongeveer 22.000€ ex btw.Concept - Cameron Balloons
[ vergroot ] 
 

Z-type

Het ‘Z-type’ is het perfecte model voor de ballonvaarder die een perfect vlakke ballon wil voor het artwork van zijn/haar sponsor, en die wil kunnen kiezen tussen alle mogelijke volumes om passagiers te varen.  Het Z-type is immers verkrijgbaar in zomaar even 22 verschillende volumes (1.200m³ tot 17.000m³).  Dit model heeft 24 banen (28 banen vanaf een 375), en de panelen zijn horizontaal gesneden.  Daardoor is het verlies van stof tijdens de produktie minimaal, en kan dit model aangeboden worden aan een heel scherpe prijs!

Het Z-type is verkrijgbaar als ‘druppelvorm’ (T&C-profile) en als ‘ronde ballon’ (CB-profile).

Tegenwoordig zijn zowat 90% van alle publicitaire Cameron-ballonnen Z-types.

Prijsvoorbeeld: een nieuwe complete startklare Z-105 (vlak 24-baans-omhulsel met scoop + onderstel met gasflessen en brander) heb je al vanaf ongeveer 35.000€ ex btw; een nieuwe complete startklare Z-210 (vlak 24-baans-omhulsel met scoop + onderstel met gasflessen en brander) heb je al vanaf ongeveer 60.000€ ex btw.

Z-type - Cameron Balloons

 [ vergroot ]

Z-type - Cameron Balloons

  [ vergroot ]

A-type

Het ‘A-type’ was jarenlang dè populaire ballon om passagiers te varen.  Hij is verkrijgbaar in 15 verschillende volumes (3.000m³ tot 15.000m³), heeft 20 banen, en is nog relatief goed geschikt om publiciteit te dragen.  Sinds de komst van het Z-type (dat nog vlakker is, en zich in dezelfde prijscategorie situeert) is het aantal verkochte A-types echter snel verminderd.  Het Z-type vormt immers een beter alternatief omdat hij helemaal vlak is.

Prijsvoorbeeld: een nieuwe complete startklare A-105 (20-baans-omhulsel met scoop + onderstel met gasflessen en brander) heb je al vanaf ongeveer 35.000€ ex btw.

 A-type - Cameron Balloons

[ vergroot ]

A-type - Cameron Balloons 

[ vergroot ]

N-type

Het ‘N-type’ was jarenlang dè populaire ballon om publiciteit te dragen.  Hij is verkrijgbaar in 11 verschillende volumes (900m³ tot 4.600m³) en heeft 24 banen.  Sinds de komst van het Z-type (dat even vlak is, meer verschillende kleurcombinatiemogelijkheden biedt èn goedkoper is) is het aantal verkochte N-types echter snel verminderd.  Het Z-type vormt immers een beter alternatief omdat hij even vlak èn goedkoper is.

Prijsvoorbeeld: een nieuwe complete startklare N-105 (vlak 24-baans-omhulsel met scoop + onderstel met gasflessen en brander) heb je al vanaf ongeveer 37.000€ ex btw.

 N-type - Cameron Balloons
[ vergroot ]
 N-type - Cameron Balloons
[ vergroot ]

Special Shapes

Ook in de bouw van ‘Special Shapes’ is Cameron Balloons toonaangevend.  Zo’n ballon wordt helemaal volgens uw wensen (en die van uw eventuele sponsor) ontwikkeld op de tekentafel in Bristol.  Koen Audenaert van Atlantic Ballooning heeft zelf behoorlijk wat ervaring in het varen met Special Shapes en kan u daarom heel waardevol advies geven.  Atlantic Ballooning leverde in de voorbije jaren onder andere de Belgische Vlag, de roze olifant Nelly-B, Darth Vader en het gele konijntje ‘Funny Bunny’ aan Belgische klanten.

De kostprijs van een nieuwe special shape is recht evenredig met de grootte, het artwork en de complexiteit.  Twijfel niet om Koen te bellen voor een vrijblijvende prijsopgave!

 Special shapes - Cameron Balloons
[ vergroot ]
 Special shapes - Cameron Balloons
[ vergroot ]

Luchtschepen

Cameron Balloons is verdeler van Gefa Flug (Aken, Duitsland).  Deze firma is zich in de loop der jaren gaan toeleggen op de verbetering van de luchtschepen die destijds door Cameron Balloons ontwikkeld en gebouwd werden.  Omdat Gefa Flug zich ondertussen echt gespecialiseerd heeft in de bouw van zeer efficiënte luchtschepen, heeft Cameron Balloons de eigen ontwikkeling stopgezet, en z’n medewerking verleend aan gefa Flug voor de verdere ontwikkeling en bouw.

Koen vliegt sinds 2007 zelf met een Gefa Flug luchtschip.  U kan dus bij hem terecht voor alle mogelijke praktische begeleiding, zowel bij de aankoop als bij het behalen van het vereiste brevet!

Prijsvoorbeeld: een nieuwe complete startklare Gefa Flug AS GD-105 (3.000m³, met een gondel voor 4 personen) heb je vanaf ongeveer 200.000€ ex btw.

Luchtschepen - Cameron Balloons
[ vergroot ]

Luchtschepen - Cameron Balloons
[ vergroot

Webdesign by i-Volution bvba.

openstaande vacatures ICT sector ballonvaren ballonvaarten vliegreizen