Keuringen

Sinds de opstart van het bedrijf heeft Atlantic Ballooning zich ook ernstig toegelegd op het uitvoeren van alle mogelijke onderhouds- en herstellingswerken aan Cameron- en Thunder&Colt-ballonnen. Daarin worden we altijd goed bijgestaan door Cameron Balloons zelf, zowel voor technisch advies als voor opleidingen en ‘opfris’-cursussen. Atlantic Ballooning beschikt over de vereiste erkenningen van EASA en van de Directie Private Luchtvaart om deze werken uit te voeren.

keuringen-foto1

Het is immers van het allergrootste belang dat u in alle omstandigheden 100% kan rekenen op uw materiaal. Bij ballonvaren zijn we sowieso al afhankelijk van zoveel elementen, dat we qua materiaal niks aan het toeval mogen overlaten.

De meeste Cameron-ballonnen die in België actief zijn, komen jaarlijks binnen bij Atlantic Ballooning voor hun inspectie. We beschikken immers over een totaal nieuwe, ruime loods in het industriepark van Destelbergen (vlakbij Gent), waar we een specifieke, grote oppervlakte voorbehouden voor de inspectie- en herstellingswerken. We kunnen zelfs ballonnen gedeeltelijk vullen in onze opslagplaats! Op die manier kan uw ballon bij weer en wind toch gewoon binnenkomen om zijn onderhoud te krijgen. Jaarlijks organiseert Koen enkele data waarop Eric Martens (Directie Private Luchtvaart) een verzamelde groep ballonnen komt keuren in de opslagplaats van Atlantic Ballooning. Wanneer u met een Cameron- of Thunder&Colt-ballon vaart die onderhouden wordt door Atlantic Ballooning, kan u op één van deze data aansluiten. Op die manier bent u niet genoodzaakt om zelf minimaal 3 ballonnen samen te organiseren, en u hoeft zelfs geen verlof meer te nemen voor uw keuring! Bovendien heeft Koen sinds 28 september 2009 een samenwerking met een CAMO+, voor de verlenging van ARC's van ballonnen die onderhouden worden bij Atlantic Ballooning. Op die manier kan de eigenaar zelf kiezen of hij het ARC van zijn ballon laat verlengen via de Directie Private Luchtvaart of via een CAMO+. Wil u ook graag een afspraak maken voor het onderhoud, de herstelling, de inspectie en/of de keuring van uw materiaal? Bel dan snel met Koen op nummer 09 356 64 84 of stuur een mailtje naar koen@cameronballoons.be. U zal snel geholpen worden!