Welkom, Sven De Hoogd
19 maart 2023
Nieuwe 105 voor België krijgt vorm
21 maart 2023

AluGas cylinders-update

Afgelopen week werden de procedures voor de vervanging van alle bestaande AluGas cylinders gepubliceerd in een update van Service Bulletin 33 van Cameron Balloons.  Vanmorgen hebben al onze klanten die over dit type gasflessen beschikken een mail ontvangen, waarin we de praktische werkwijze van deze vervanging toelichten.

Enkele dagen geleden is er een update gebeurd van Service Bulletin 33, ivm de AluGas tanks.

De fabriek verwacht dat de nieuwe tanks vanaf eind mei beschikbaar zullen zijn om te beginnen verzenden naar de dealers.

De werkplaatsen moeten echter wel voor 30 april aan de fabriek een ‘proof of ownership’ bezorgen van de tanks die moeten vervangen worden door nieuwe.

Graag doe ik dit ruim op tijd voor jullie, en niet op het laatste moment.

Wij zullen voor al onze klanten de nodige werken uitvoeren: we zullen de oude tanks vullen met water, vervolgens de serienummers eruit slijpen, het ‘proof of ownership’ document invullen en aan de fabriek bezorgen, en vervolgens alle oude tanks vernietigen volgens de instructies in het Service Bulletin.

We zullen onze klanten allemaal persoonlijk informeren eens de nieuwe tanks beschikbaar zijn.

Van veel klanten hebben we de oude tanks al in ons bezit, maar van sommige nog niet.  Degene die de gasflessen nog bij zich staan hebben, wil ik verzoeken om die zo snel mogelijk bij ons af te leveren, zodat we de serienummers eruit kunnen slijpen.

Wie de tanks al bij ons achtergelaten heeft, dient niet te reageren op deze mail.

Wie de tanks nog bij zich heeft: gelieve via mail een datum en uur af te spreken om deze bij ons af te leveren.

De nieuwe tanks zullen een nieuwe productiedatum hebben, dus jullie starten vanaf nul met de geldigheid van de 10-jaarlijkse inspectie.

We zullen erop toezien dat alle procedures correct en vlot verlopen.